Inspirator og motivator

Høy, bred og sammensatt kompetanse

Inspirator og motivator

Høy, bred og sammensatt kompetanse

Om Aud Skogen

Jeg er ekte og oppriktig interessert i mennesker, opptatt av dialogen og kvalitet i relasjonen.

Jeg brenner for å hjelpe andre med å avdekke ønsker og behov, oppnå mål og resultater og med å få ut det beste i deg og ditt liv.

Som barn bodde og vokste jeg opp i nær tilknytning til en stor institusjon for fysisk og psykisk utviklingshemmede, da mine foreldre hadde sentrale roller i livene til de menneskene som bodde der, personalet og driften av institusjonen. Tidlig lærte jeg at mennesker har ressurser og kan utvikle seg tross ulike forutsetninger og begrensninger.

Jeg står trygt i meg selv, er full av energi og drivkraft, og elsker å være i utvikling. Ganske tidlig stod jeg på «scenen», ledet an og eksponerte meg, men sannheten er at jeg er introvert, beskjeden og lyttende av natur og trenger mye alenetid for å løse livets gåter.

Natur- og friluftsliv er viktig for meg, her lader jeg batteriene og finner ny inspirasjon! En interesse og glede som jeg har fått inn med morsmelken, og som jeg har overført til mine barn.

Sammen med familie og venner er helger og ferier mye preget av både fot-, ski-, padle, sykkel- og teltturer. – Å ligge i telt er noe av det kjekkeste jeg vet, både sommer som vinter.

Som idrettsutøver ble jeg tidlig interessert i sammenhengen mellom kroppen og toppen, og har erfart hvordan dette samspillet har påvirket mine relasjoner, resultater, utvikling og håndtering av livets utfordringer, – på godt og vondt.

Den genuine interessen for mennesker og sammenhengen mellom kroppen og toppen, naturen, fysisk aktivitet og trening har påvirket mine verdier, mitt yrkesvalg og den jeg er.

Bakgrunn & Utdanning

 • Master i ledelse- og organisasjonspsykologi

  Handelshøyskolen BI Oslo/Bergen

 • Master i helse- og arbeidslivspsykologi

  Universitetet i Bergen

  Master i helse- og arbeidslivspsykologi

 • Arbeids- og organisasjonspsykologi

  Universitetet i Bergen

 • Høgskolelektor

  Høgskolen på Vestlandet, Bergen

  Høgskolelektor

 • Cand. San. Fysioterapivitenskap

  Høgskolen på Vestlandet, Bergen

 • Pedagogisk veiledning

  Høgskolen på Vestlandet, Bergen

  Pedagogisk veiledning

 • Coaching og selvledelse

  Handelshøyskolen BI, Oslo

 • DNCF Sertifisert NLP Coach

  Ålreit coaching- og kompetansesenter

  DNCF Sertifisert NLP Coach

 • Fysioterapeut og idrettspedagog

  Høgskolen på Vestlandet, Bergen/Norges Idrettshøyskole, Oslo

 • Personlig trener og gruppetrener

  Norges idrettshøyskole /SAFE, Oslo

  Personlig trener og gruppetrener

Gjennom et langt arbeidsliv har jeg fått anledning til å arbeide med mange spennende og dyktige mennesker, prosjekter og utviklingsprosesser både i næringslivet, toppidretten, klinikken, universitet og høyskole.

Karriererelatert erfaring

Jeg har mange års erfaring i arbeid med å løse ulike arbeidsmiljøspørsmål, og utvikle bedriftskulturer, team, ledere og medarbeidere, både som gründer og som ansatt i store ledende bedriftshelsetjenester.

I sammenheng med min masterutdannelse innen helse- og arbeidspsykologi og fysiologi, har jeg sammen med anerkjente forskere studert og forsket på sammenhenger mellom stress, mestring, muskelskjelettplager, fysisk aktivitet og sykefravær.

I 2001 startet jeg sammen med min kollega Tone Kristin Husøy, gründerselskapet Workact AS – næringslivets helserådgivere, hvor vi utviklet et unikt program innen helse- og arbeidsmiljøutvikling for næringslivet i Bergen og omegn. Et selskap som var både ledende og banebrytende innen sitt felt, og hvor vi gjennomført utallige prosjekter for ulike næringer og kundegrupper.

Som høgskolelektor ved Høgskolen på Vestlandet, har jeg sammen med Førsteamanuensis, Kjersti Wilhelmsen, utviklet en internasjonal læringsmodul innen helsefremmende og forebyggende arbeid, og som har fått anerkjent utmerkelse.

Etter endt masterutdanning innen ledelse- og organisasjonspyskologi har jeg de senere årene arbeidet mer med coaching og leder- og teamutvikling i store og mellomstore bedrifter. Og gjennom kunnskap og erfaringer utviklet et modulbasert lederprogram for ledere, som bygger på forskning innen positiv psykologi og moderne lederskap.

Jeg har i hele min yrkeskarriere arbeidet som fysisk og mental trener for unge og voksne idrettsutøvere og mosjonister, og kan skilte med å ha trent tusenvis av mennesker med ulike behov, ønsker og mål. Trenergjerningen har gitt meg mest av alt stor glede, men også kraft og pågangsmot til nye utviklingsprosjekter.

Som idrettsutøver og arbeid med toppidretten har jeg sett stor verdi av å trene mentalt, og har alltid vært en del av totalpakken i mitt treningsarbeid og min jobbhverdag. Jeg har derfor utviklet egne kurs i mental trening og selvledelse som jeg tilbyr både til idrettsutøvere, ledere, trenere, medarbeidere og mosjonister.

Høy, bred og sammensatt kompetanse

 Jeg kan ta på meg ulike typer oppdrag innen arbeids- og organisasjonsutvikling, coaching og mentoring, fysisk og mental trening. En ny kunde er alltid et nytt utviklingsprosjekt som gir energi og motivasjon til å skape utviklingsprosesser som frigjør potensial og skaper solide og kraftfulle resultater som ivaretar kundens behov og ønsker.

Det ville derfor være en stor glede å få samarbeide med deg, dine medarbeidere og organisasjon. Kanskje finner du også inspirasjon og interesse for mine ulike kurs innen ledelse, helse og fysisk eller mental trening.